Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańskie kotlety z włoskiej kapusty

Składniki:

  • 1 główka włoskiej kapusty
  • 4 jajka
  • 3 średnie cebule
  • 2 duże czerstwe bułki
  • ½ szklanki posiekanej zieleniny/ koperek, szczypiorek/
  • sól, pieprz do smaku
  • bulion grzybowy
  • 2-3 łyżki masła

    Sposób przyrządzenia:
    Cebule obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, zeszklić na złocisty kolor na maśle. Bułki namoczyć w bulionie grzybowym, odcisnąć. Kapustę oczyścić , pokroić na ćwiartki i ugotować w bulionie w którym moczyły się bułki,  odcisnąć i zmielić w maszynce razem z cebulą i odciśniętą bułką, dodać jajka i posiekaną zieleninę i bułkę tartą, żeby masa nie była rzadka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem , dokładnie wyrabiamy. Formujemy  kotlety, moczymy w jajku i bułce tartej , smażymy na złocisty kolor z każdej strony. Podajemy z ziemniakami  i ulubioną sezonową surówką. 

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *