Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wege potrawka z cieciorką i kotletami sojowymi

Składniki:

  • pół puszki cieciorki
  • pół puszki pomidorów
  • cebula
  • czosnek
  • 3-4 pieczarki
  • marchewka
  • 4 kotlety sojowe Minutki
  • vegeta
  • sos sojowy
  • chili
  • bazylia
  • oregano
  • olej

    Sposób wykonania:
    Kotlety ugotowałam w wodzie z vegetą, kaszę w osolonej wodzie na sypko.
    Cebulę obrałam, pokroiłam w półtalarki i wrzuciłam na rozgrzany olej. Dołożyłam pokrojone na pół pieczarki, obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, posoliłam, podlałam sosem sojowym i odrobiną wody i dusiłam kilka minut. Dołożyłam pomidory, pokrojone ząbki czosnku i chili, dusiłam jeszcze chwilę. Na koniec dołożyłam cieciorkę i zioła. Gdy wszystko się zagrzało i przeszło zapachami i smakami, wymieszałam z pokrojonymi kotletami sojowymi

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Malwina Gzik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *