Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Waldorf

Składniki dla 4 osób;

  • 1 mały seler
  • 4 pomarańcze
  • 100g orzechów włoskich
  • 4 łyżki śmietany z soi
  • 4 łyżki białego wina
  • sól, pieprz
  • cytryna

Sposób przyrządzenia:
Zagotować wodę z sokiem z cytryny. Umyty seler pokroić w kostkę, wrzucić do wody i przez minutę gotować. Obrane pomarańcze pokroić na kawałki, orzechy posiekać i połączyć z selerem.
Śmietanę i wino wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Sosem polać sałatkę.
Rozdzielić na 4 talerze, udekorować plasterkami cytryny ( i ewentualnie jeszcze plasterkami pomarańczy ), posypać orzechami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *