Węgorz duszony w piwie

16830
com_content.article
(Oddano 34 głosów z średnią 4.50 z 5)
Węgorz duszony w piwie 4.50 out of 5 based on 34 voters.


Składniki:

  • 1 kg węgorza
  • 1 l piwa jasnego
  • żółtko
  • 70 g masła
  • mąką
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania:

    1. Węgorza pokroić na dzwonka, które obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym oprószyć do smaku solą oraz pieprzem.
      Następnie zalać rybę piwem, dodać posiekaną natkę pietruszki i trzymać na małym ogniu około 40 minut.
      Po tym czasie rybę wyjąć a do sosu dodać żółtka roztrzepane z mąką.
      Dokładnie wymieszać i gdy sos zgęstnieje polać nim rybę.

      Dodaj komentarz

      Zabrania się dodawania linków


      Kod antyspamowy
      Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi