Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udziec jagnięcy z rozmarynem

Składniki:

  • 1 udziec jagnięcy
  • 20 ząbków czosnku
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 4 gałązek rozmarynu
  • 1 szkl czerwonego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Udziec natrzeć pieprzem, rozmarynem oraz octem balsamicznym.
Wstawić do lodówki na 4 godziny.
Po tym czasie mięso obsmażyć na rozgrzanej oliwie oraz maśle.
Obsmażone mięso zdjąć z ognia a do sosu dodać posiekany czosnek, rozmaryn, wino oraz sól.
Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *