Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka z pieczarkami

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • 25 dkg pieczarek lub innych grzybów
  • 1 cebula
  • 1 czosnek
  • olej
  • sól, pieprz, papryka

    Sposób przyrządzenia:

    Mięso dokładnie umyć, osuszyć, przeciąć w stawie kolanowym na 2 części. Czosnek obrać, zgnieść w prasce, wymieszać z odrobiną oleju i przyprawami, natrzeć nimi udka, odstawić na 60 minut do lodówki. Grzyby oczyścić, pokroić na ćwiartki lub plastry. Obraną cebulę pokroić w półplasterki. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, grzyby i cebulę, zraszamy olejem i bulionem. Dusimy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *