Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka z kurczaka po seulsku

Składniki:

  • 8 udek
  • 10 ząbków czosnku
  • 3 łyżeczki octu winnego
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki oleju arachidowego
  • 2 łyżeczki miodu
  • ¼ łyżki tartego imbiru
  • 1 łyżka ziaren czerwonego pieprzu
  • fasolka szparagowa
  • dynia

Sposób przyrządzenia:
Na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć na nim wcześniej umyte, osuszone i przyprawione udka. Ząbki czosnku obrać. W miseczce wymieszać ocet, sos sojowy, imbir i miód. Z patelni usunąć nadmiar tłuszczu, dodać ocet z dodatkami, posiekany czosnek i ziarna pieprzu, przykryć i dusić razem przez 15 minut. Podawać z fasolką i dynią przygotowanymi wg uznania.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *