Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka z kurczaka pieczone z warzywami


Składniki:

  • 1,5 kg udek z kurczaka
  • 40 dkg młodych ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
  • 1 cukinia pokrojona w plastry o grubości około 1 cm
  • 1 cebula pokrojona w ćwiartki
  • 4 drobno pokrojone ząbki czosnku
  • 1 łyżka ulubionych posiekanych ziół
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • kilka listków rukoli

    Sposób przyrządzenia:
    Warzywa umyć, osuszyć, rozdrobnić jak opisano wyżej. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. W misce umieścić wszystkie składniki dania, przyprawić, skropić oliwą, wymieszać. Tak przygotowane składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Piec aż zmiękną, przemieszać kilkakrotnie w czasie pieczenia.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *