Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka kurczaka panierowane w suszonych pomidorach i serze

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • 1 jajko
  • 10 dkg tartego żółtego sera
  • 5 dkg suszonych pomidorów
  • sól, pieprz, curry

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami, odstawić na 30 minut. Jajko zmiksować. Pomidory drobno rozkruszyć, wymieszać z tartym serem. Udka moczyć w jajku, panierować w serze z pomidorami. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C do momentu aż po nakłuciu widelcem z mięsa nie będzie wyciekał klarowny płyn. Podawać z frytkami i sałatkami.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Basię Banyś

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *