Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Twarogowe ciastka ze skórką z cytrusów

 

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 250 g masła
  • skórka starta z 1 pomarańczy
  • skórka starta z ½ cytryny
  • 3 łyżki cukru pudru

Sposób wykonania:

  1. Masło dodać do mąki i razem posiekać.
    Wówczas dodać jeszcze pokruszony ser, jajka, cukier oraz skórkę z cytryny i pomarańczy.
    Całość dokładnie wyrobić aby powstało gładkie ciasto.
    Owinąć go w  folię aluminiową i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na płat.
    Wyciąć z niego foremkami ciasteczka, które ułożyć na blasze wysmarowanej masłem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut, aż ciasteczka się zarumienią.

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *