Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tuńczykowe kotleciki

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • 4 łyżki dowolnych otrąb
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżeczki musztardy saperskiej
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • czosnek granulowany

    Sposób wykonania
    Tuńczyka rozdrobnić widelcem po czym dodać do niego otręby, startą na tarce cebulą oraz wbić jajka.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Z powstałej masy formować małe kotleciki, które usmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *