Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Truskawki w galaretce z kremem

Składniki:

 

  • 0, 5 l truskawek
  • 1 op. galaretki o smaku poziomek
  • owoce do dekoracji
  • 12 dag serka homogenizowanego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru

 

 

Sposób wykonania:
Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu i dostawić do ostygnięcia.
W miedzy czasie truskawki ułożyć w salaterkach i zalać je galaretką.
Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Na sam koniec dodać jeszcze serek homogenizowany i jeszcze raz wymieszać.
Powstały krem rozsmarować na wierzchu tężejącej galaretki.
Udekorować owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *