Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Trufle inaczej

Składniki:

  • gorzka czekolada 25 dag
  • masło 10 dag
  • ciemne piwo 6 łyżek
  • cukier puder 12,5 dag
  • mielone migdały 12,5 dag
  • rodzynki posiekane 3 dag
  • kakao do posypania

    Sposób przyrządzenia:
    Czekoladę i masło należy wrzucić do rondelka, a sam rondelek umieścić w
    garnku z gorącą wodą na ogniu. Podgrzewać do momentu rozpuszczenia się
    czekolady ciągle mieszając. Dodawać powoli piwo, cukier puder, rodzynki
    i migdały. Masę należy przestudzić w temperaturze około 20- 24 stopni. A
    następnie wstawić do lodówki w celu jej stwardnienia. Z masy tak
    powstałej należy formować kuleczki, obsypywać je kakao.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *