Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tostowy przysmak

Składniki:

  • 50 dag. ugotowanego i obranego bobu
  • 20 dag. sera pleśniowego
  • 1/2 opakowania chleba tostowego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny

Sposób przyrządzenia:
Skórkę chleba tostowego odkroić i wyłożyć nim szerokie filiżanki. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i zapiekać kilka minut w temp. 200 stopni. Bób połączyć z drobno pokruszonym serem pleśniowym. Przygotowaną sałatkę umieścić w wyłożonych pieczywem tostowym filiżankach. Majonez przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać. Sos majonezowy przełożyć do sosjerki i podawać osobno.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *