Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort serowy

Składniki:

  • ser twarogowy 1/2 kg
  • białka jaj 10 sztuk
  • cukier 20 dag
  • masło 1/2 kostki
  • mąka 10 dag
  • skórka z cytryny 2 łyżki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • rodzynki 20 dag

    Sposób przyrządzenia:
    Ser twarogowy należy utrzeć, następnie dodać do niego piane ubitą z 5
    białek, cukier, miękkie masło, startą skórkę z cytryny oraz cukier
    waniliowy. Wszystko należy dokładnie ze sobą wymieszać. Po wymieszaniu
    należy dodać mąkę, rodzynki i piane ubitą z pozostałych 5 białek. Całość
    należy lekko wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
    mąką blachy. Ciasto należy piec w piekarniku nagrzanym do 180- 200
    stopni przez około pól godziny.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *