Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort ” królewna śnieżka”

Składniki:

    • 100 gram masła
    • 150 gram cukru
    • 1 paczka cukru waniliowego
    • 3 jajka
    • 200 gram mąki
    • 1/2 paczki proszku do pieczenia
    • 60 ml mleka
    • 2 łyżki nutelli

    Masa:

    • 1 butelkę aromatu rumowego
    • 1 szklanka wiśni z kompotu
    • 250 gram serka twarogowego mielonego
    • 1 litr kremówki
    • 1 paczka śnieżki
    • 1-5 łyżek cukru
    • 1 cukier waniliowy
    • 1 kisiel czerwony


    Sposób przyrządzania:
    Ciasta:
    Masło, cukier, cukier waniliowy i jajka ubić, dodać mąke z proszkiem do pieczenia i mlekiem. Połowę ciasta ułożyć na tortownicy, a do drugiej polowy dodać nutelli i aromatu rumowego, zamieszać i na białej warstwie rozłożyć(nie zmieszają się).Następnie rozłożyć wiśnie. Piec 50-60 minut w tem. 180 stopni(w zależności o piekarnika)
    Krem:
    Twaróg z odrobina kremówki utrzeć na kremowa masę, dodać cukier z cukrem waniliowym. Resztę kremówki ubić ze śnieżka. Do ubitej kremówki dodawać masę twarogową. Utrzeć do jednolitej masy.
    Ciasto wyjąć z formy i nałożyć na nie masę twarogowa. Kisiel ugotować zgodnie z instrukcja i po lekkim ochłodzeniu delikatnie nanieść pędzlem na ciasto. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *