Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik biszkoptowy bakaliowy

Składniki;

  • 2 gotowe blaty biszkoptowe

    Krem:

  • 2 szkl. mleka
  • 3 płaskie łyżki maki
  • 200 g masła
  • 4 żółtka
  • ¼ szkl. cukru
  • 1/3 szkl. cukru pudru
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 200 g bakalii

    Sposób wykonania:

    1. Do mleka wsypać mąkę i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia.
      Następnie żółtka razem z cukrem roztrzepać i dodać do mleka.
      Dokładnie wymieszać.
      Natomiast masło zmiksować razem z cukrem i dodać do reszty składników.
      Doprawić do smaku sokiem z cytryny i wrzucić jeszcze pokrojone bakalie.
      Całość wymieszać i posmarować powstałym kremem blat bezowy.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *