Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tofu z kiszona kapustą

Składniki:

  • 60 dkg tofu
  • 1 duży por
  • 1 pikantna papryczka chili
  • 30 dkg kiszonej kapusty
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek świeżego imbiru ok 1-2 cm
  • 3 łyżki maki
  • 2 łyżki przyprawy maggi
  • 1/4szklanki oleju
  • cukier, sól
  • 1 łyżkę ziaren sezamu

Sposób przyrządzenia:
Tofu pokroić w kostkę, obtoczyć w mace i smażyć na złocisty kolor. Imbir zetrzeć na tarce o dużych oczkach, papryczkę pokruszyć, czosnek zmiażdżyć, por pokroić w plasterki. Kapustę poszatkować, obsmażyć razem z porem. Dodać papryczke, imbir, czosnek przyprawę maggi i obsmażone tofu Do smaku przyprawić cukrem i solą dodać ziarna sezamu dobrze smakuje z białym pieczywem.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez  Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *