Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Tilapia

Tilapia z pieczarkami

Składniki: 1 kg tilapii 5 łyżeczek soku z cytryny 2 duże pory 2,5 szklanki wody 30 dkg pieczarek 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety natrzeć solą i pieprzem. W garnku zagotować wodę i wlać sok cytryny. Dodać rybę. Pory umyć , pozostawić białe części, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, umyć…

Tilapia w cieście

Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi Ciasto: ¾ szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki sody oczyszczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki wody sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Suche składniki ciasta wymieszać, przesiać przez sito, dodać wodę i przyprawy, zmiksować. Umyte i osuszone…

Tilapia w sosie z bazylii

Składniki: 4 filety tilapii ½ szklanka mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól, pieprz do smaku Sos: pęczek bazylii 2-3 ząbki czosnku 30 dkg sera / oscypek/ lub feta 4 łyżki oliwy Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną wymieszać.…

Tilapia z czosnkową pastą

Składniki: 1 kg tilapii 1 szklanka mąki sok z dwóch cytryn 2 szklanki wody 2 białka ubite na sztywną pianę 1 słoiczek sosu czosnkowego olej do smażenia sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę myjemy dokładnie, osączamy na papierowym ręczniku. Kroimy na kawałki ,nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Mąkę mieszamy z solą,…