Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia tradycyjna z sosem tatarskim

Składniki:

    • 4 dorodne filety z tilapii
    • ½ szklanki pikantnej marynaty (z chili)
    • 1/3 szklanki sosu tatarskiego
    • 2/3 szklanki mąki kukurydzianej
    • 1 łyżeczka chili
    • ½ łyżeczki soli i pieprzu
    • 3 łyżki oleju


    Sposób przyrządzenia:
    Sos tatarski wymieszać z 2 łyżkami marynaty i odstawić. Każdy filet z ryby podzielić na odpowiednio duże porcje, nasmarować marynatą, odstawić na 30 minut. Mąkę kukurydzianą wymieszać z chili, pieprzem i solą. Każdą porcję ryby dokładnie obtoczyć w przygotowanej panierce, smażyć na złoty kolor. Podawać z sosem tatarskim i cytryną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *