Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tatar z wędzonego łososia

Składniki:

  • ½ kg wędzonego łososia
  • 4 żółtka
  • 2 cebule
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • pęczek posiekanej drobniutko pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa
  • 2 cytryny

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę kroimy bardzo drobniutko, wkładamy do szklanej misy. Cebulkę  i ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki dokładnie lekko mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy oliwę i jeszcze raz mieszamy. Wykładamy tatar na talerzyk z boku układamy ćwiartkę cytryny. Podajemy z białym pieczywem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *