Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tatar z pstrąga

Składniki:

  • 1kg pstrągów
  • 1 cytryna
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz, maggi,
  • 1-2 łyżki oleju
  • grzyby marynowane, ogórki kiszone
  • 1 duża cebula


Sposób przyrządzenia:

Pstrągi wyfiletować, zdjąć skórę, zmielić lub drobno posiekać, dodać posiekany koperek, sok z cytryny, olej oraz pozostałe przyprawy, wymieszać. Grzybki, ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Z masy rybnej uformować kulki, ułożyć na półmisku i obsypać pokrojonymi dodatkami. Schłodzić w lodówce, Podawać z pieczywem ,najlepiej razowym.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Teresa Kropidłowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *