Tatar śledziowy

15906
com_content.article
(Oddano 5 głosów z średnią 3.80 z 5)
Tatar śledziowy 3.80 out of 5 based on 5 voters.


Składniki:


  • 50 dag śledzi
  • 3 jajka
  • ogórek kiszony
  • 2 cebule
  • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka musztardy
  • łyżka cukru
  • 2 łyżki oleju
  • mielona ostra papryka
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Cebule posiekać i posypać cukrem po czym odstawić na bok do puszczenia soku, wówczas go odcedzić i dodać posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek.
    Następnie wrzucić ogórka startego na tarce o dużych oczkach, posiekane jajko oraz posiekanego śledzia.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze koncentrat oraz musztardę i doprawić do smaku.
    Dokładnie wymieszać i wlewać stopniowo po odrobinie oleju aby tatar stał się kleisty.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi