Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta z tuńczykiem

Składniki:
Ciasto:

• 100 g masła
• 250-300 g mąki
• 2 łyżki wody
Nadzienie:
• 2 puszki tuńczyka w oleju
• 1 pokrojona papryka konserwowana
• 1 puszka kukurydzy
• 6 pieczarek drobno skrojonych i zablanszowanych
• utarty ser żółty
• 2 jajka

Wykonanie:
Ciasto: masło rozgnieść w mące, zagnieść i wstawić do lodówki na 20 minut.
Wyłożyć formę ciastem (powinno zostać ciasto na przykrycie) i piec przez około 15 minut w 200 stopniach.
Wszystkie składniki oprócz sera, wymieszać razem. Umieścić w podpieczonym cieście posypać utartym serem, przykryć plackiem z ciasta i szczelnie je poodciskać.
Piec przez około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

1 comment for “Tarta z tuńczykiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *