• 5 kiwi
  • 150 g mąki
  • 1 żółtko
  • 4 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 125 ml śmietany kremówki
  • 80 g masła
  • szczypta soli
  • 250 g marmolady z kiwi
  • 30 g nie solonych pistacji
  • tłuszcz do formy

Sposób przyrządzenia:
Z mąki, żółtka, 3 łyżek cukru, połowy cukru waniliowego, masła i szczypty soli zagnieść ciasto, uformować je w kulę, owinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek i wyłożyć nim natłuszczoną formę, ponakłuwać widelcem. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C.
Marmoladę z kiwi podgrzać, połowę rozsmarować na cieście. Kiwi obrać, pokroić na plasterki. Ułożyć je na tarcie i posmarować resztą marmolady. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Udekorować nią ciasto. Posypać posiekanymi pistacjami

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi