Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta z borowikami

Składniki:

  • 1 krążki kruchego ciasta
  • 30 dag borowików
  • 1,5 dag wędzonego boczku
  • 3 jajka
  • 1 niepełna szklanka śmietany
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
     

Sposób wykonania:

  1. Grzyby pokroić w plasterki, które zarumienić na rozgrzanej oliwie.
    W między czasie boczek pokroić w kostkę i przesmażyć go na rozgrzanej patelni.
    Następnie jajka ubić razem ze śmietaną i posiekanym szczypiorkiem.
    Formę do tart wylepić ciastem, które ponakłuwać widelcem.
    Rozłożyć na nim grzyby, skwarki boczku a na koniec zalać masa jajeczną.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *