Tapenada z anchois
Tapenada z anchois0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Tapenada z anchois to nasza propozycja. Aby ją wykonać potrzebujesz: oliwek, kaparów, czosnku i soku z cytryny.
Składniki:
-
100 g oliwek
-
1 łyżeczka kaparów
-
2 fileciki anchois
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
3 łyżki oliwy z oliwek
-
klilka gałązek natki pietruszki
-
1 łyżeczka wędzonej papryki
-
sól
-
pieprz

Sposób wykonania:
-
Do blendera wrzucić oliwki z oliwek.Dodać kapary i anchois.Wrzucić jeszcze obrane ząbki czosnku oraz natkę pietruszki.Wlać oliwę z oliwek i sok z cytryny.Całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą pastę.Gdyby wyszła za gęsta dodać jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.Gotową doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem oprószyć wędzoną papryką.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dodatki
- Opublikowano: poniedziałek, 02, listopad 2020 21:32
- Monia