Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szyszki z ryżu w migdałach

Składniki:
• 10 dag ryżu preparowanego
• 3 łyżki chudego mleka
• 3 łyżki płynnego miodu
• 1/2 garści rodzynków
• 2 łyżki kakao
• 1/2 garści łuskanych orzechów włoskich
• szczypta mielonego cynamonu
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
• 2 – 3 łyżki płatków migdałowych

Wykonanie:
W rondelku podgrzać mleko, miód, kakao i oliwę. Dodać rodzynki, orzechy, cynamon i ryż preparowany. Dokładnie, delikatnie wymieszać, lekko wystudzić. Formować łyżką podłużne szyszki. Udekorować płatkami migdałowymi. Doskonałe jako deser, nie tylko dla dzieci.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *