Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka zapiekana z kukurydzą i cukinią

Składniki:

  • 4 rozdrobnione plastry dobrej szynki
  • 2 szklanki kukurydzy konserwowej
  • 1 pokrojona w plastry cukinia
  • 15 dkg pokrojonego w kostkę żółtego sera
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 1,3 szklanki kwaśnej śmietany kremowej
  • pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Plastry cukinii obgotować przez 3 minuty, obsączyć. Ser, cukinię, kukurydzę i szynkę podzielić na 4 lub więcej porcji zależnie od ilości kokilek którymi dysponujemy, wymieszać, nałożyć do kokilek. Wymieszać dokładnie jajka z mąką i śmietaną, przyprawić pieprzem, zalać nimi kokilki. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 20 minut. Podawać na gorąco z sałatami i pomidorami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *