• 1i1/2 kg. wieprzowiny bez kości
  • 15dag.żółtego sera
  • 20dag.suszonych moreli
  • 2 marchewki
  • szklanka soku pomarańczowego
  • olej
  • kilka listków szałwii
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona

Przygotowanie:
Mięso rozkroić na płat grubości1,5 cm. Oprószyć solą, pieprzem i papryką. Przyprawy wetrzeć w mięso i odstawić  na godzinę do lodówki. Morele namoczyć. Ser pokroić na plasterki. Ser ,morele i szałwię ułożyć na mięsie. Zwinąć roladę, obwiązać sznurkiem i posmarować olejem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, podlać kilkoma łyżkami wody i piec godzinę w temperaturze 180 stopni. W trakcie pieczenia podlewać szynkę wytworzonym sosem. Marchewki pokroić w krążki i dodać do pieczeni. Mięso polać sokiem z pomarańczy. Całość piec jeszcze 30 minut. Podawać z listkami szałwii.

 

„Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez barara"

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi