Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szybkie ciasto z bakaliami

Składniki :

  • 3 duże jabłka
  • 250 g rodzynek
  • 250 g migdałów
  • 250 g orzechów włoskich (posiekać)
  • szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kakao
  • 0,5 szklanki oleju


Sposób przyrządzenia:

Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w talarki. Następnie wrzucamy do miski i dodajemy wg listy kolejne składniki. Odstawiamy na 25 minut. Potem dokładnie mieszamy i wkładamy do formy. Pieczemy 50 min w 180 stopniach. Upieczone ciasto wyjmujemy i czekamy do ostygnięcia. Bakalie można dodawać wedle uznania.
Przepis został nadesłany na konkurs "Ekspresowy konkurs bakaliowy" przez: Dominika Ołdziejewska


 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *