Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szybki tort „Kaprys”

Składniki biszkoptu:

  • 4 łyżki ciepłej wody
  • 15 dag cukru
  • 15 dag mąki
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka stopionej margaryny

Składniki kremu:

  • 2 opakowania "Kaprysu" (krem owocowy)
  • 1,5 litra mleka opakowanie "Śnieżki" paczka biszkoptów

Do dekoracji:

  • orzechy
  • masa marcepanowa lub owoce z puszki ( ładnie wyglądają egzotyczne)

Przygotowanie:

Żółtka ucierać z wodą, cukrem, solą i stopioną margaryną, aż powstanie pulchna masa. Stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Wlać do natłuszczonej, posypanej bułką tartą tortownicy. Piec 30 min w temperaturze 180 stopni. Przygotować krem. "Kaprys" ubić z mlekiem. Połową kremu posmarować ciasto i nakryć warstwą biszkoptów.Resztą kremu posmarować biszkopty i boki tortu. Boki obsypać posiekanymi orzechami. Wierzch toru udekorować ubitą "Śnieżką", ozdobami z marcepanu lub owocami z puszki. Schłodzić

4 comments for “Szybki tort „Kaprys”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *