Szprotki w cebuli z czosnkiem

17210
com_content.article
(Oddano 129 głosów z średnią 4.60 z 5)
Szprotki w cebuli z czosnkiem 4.60 out of 5 based on 129 voters.


Składniki:


  • 1 kg szprotek
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 cebule
  • ½ szklanki octu
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • 4 ziarenka pieprzu
  • 1 liść laurowy sól do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Szprotki oczyścić z łusek i wnętrzności. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i natrzeć ryby. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godziny. Zagotować ocet ze szklanką wody , dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Cebulę obrać, pokroić w piórka i dołożyć do zalewy, dodać szprotki. Po kilku minutach wyjąć rybę na półmisek , przykryć cebulą i skropić niewielką ilością zalewy. Podawać z żytnim pieczywem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi