Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpinak po włosku

Składniki:

  • świerzy szpinak
  • czosnek
  • masło
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Świeże liście szpinaku dokładnie opłukać, odciąć szypułki, delikatnie posiekać i wrzucić do rondla. rondel przykryć pokrywką, dodać trochę soli, posiekane 2-3 ząbki czosnku i tak dusić aż do ugotowania (szpinak dusimy, nie dodajemy wody , ponieważ szpinak ma sam w sobie jej wystarczająco dużo!!!). gdy juz dojdzie do siebie dodajemy trochę masła i parmezanu. Uwaga: masło można zastąpić oliwą z oliwek (mi lepiej smakuje z masłem)
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Riczi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *