Szpinak na mleku
Szpinak na mleku 4.66 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
- 2 kg szpinaku
- 3 jajka
- 200 ml mleka
- sól
- gałka muszkatołowa
-
łyżka masła
Sposób wykonania:
-
Szpinak zalać 250 ml wody i udusić na małym ogniu.
Gdy woda odpruje zalać szpinak mlekiem, wbić do niego jajka i dodać masło.
Całość dokładnie wymieszać i energicznie mieszając trzymać na ogniu, aż całość zgęstnieje.
Na sam koniec gdy mleko trochę odpruje doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: czwartek, 16, grudzień 2010 12:10
- Magdalena Psiuk
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak