Szparagi z octem balsamicznym
Szparagi z octem balsamicznym4.25 out of 5 based on 232 voters.
Składniki:
-
- 10 łodyg szparagów
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka mielonego pieprzu
- 1 łyżka octu balsamicznego
Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone szparagi należy obrać, znakomicie nadaje się do tego nóż szczelinowy. Odcinamy też zdrewniałe części. Tak przygotowane szparagi smażymy na rozgrzanym oleju do momentu aż zaczną zmieniać kolor czyli około 8 minut. Dodajemy pieprz i ocet balsamiczny, mieszamy potrząsając patelnią i podgrzewamy przez kilka minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Szparagi
- Opublikowano: niedziela, 13, maj 2007 01:00
- Daga
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak