Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle z tymiankiem i fetą

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 łyżki musztardy sarepskiej
  • 3 łyżeczki tymianku
  • curry
  • chilli
  • przyprawa kebab/gyros
  • pół opakowania sera feta
  • sos sojowy
  • mąką
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

    Wykonanie
    Piersi myjemy, rozbijamy t łuczkiem na mniejsze płaty, oprószamy curry, chilli i przyprawą do kebaba. Skrapiamy sosem sojowym, odstawiamy na 0,5 godziny. Przygotowujemy  w miseczce masę z musztardy i tymianku. Fetę kroimy w kawałeczki. Smarujemy piersi   z kurczaka masą musztardową z jednej strony, kładziemy na to kawałki fety, zawijamy  i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące, rozbitym jajku z solą i pieprzem, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu sznycle we frytkownicy bądź głębokiej patelni. Podajemy  z frytkami bądź zapiekanymi ziemniakami oraz z surówką z kapusty pekińskiej.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez felipa22

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *