Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle z piersi z kurczaka smażone w cieście

Składniki:

    • 2 filety z piersi kurczaka
    • 3 jajka
    • 4 łyżki startego sera żółtego
    • 1/2 szklanki śmietany
    • 4 łyżki mąki
    • 2 łyżki oleju

    Sos:

    • 1 cebula
    • 250 g pieczarek
    • 5 dag szynki
    • 1/2 szklanki gęstej śmietany
    • 2 łyżki oleju
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • 1 ząbek czosnku


    Sposób przyrządzenia:
    Sos:

    cebule pokroić w piórka, grzyby w ćwiartki, szynkę w paski. Szczypiorek i czosnek posiekać. Olej rozgrzać w rondelku, wrzucić cebulę, grzyby oraz szynkę, smażyć przez 3-4 minuty. Wlać śmietanę, dusić 10 minut. Dodać szczypiorek i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka, śmietanę i mąkę zmiksować. Dodać ser, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Filety przekroić wzdłuż na pół, oprószyć solą i pieprzem. Olej rozgrzać na patelni. Mięso maczać w cieście, smażyć po 3-4 minuty z każdej strony. Sznycle podawać z sosem.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

1 comment for “Sznycle z piersi z kurczaka smażone w cieście

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *