Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki ze schabu na grillu pachnące rozmarynem

Składniki:

  • 1 kg schabu pokrojonego w grubszą kostkę
  • 6 średnich cebul
  • 4 kwaśne jabłka
  • sok z cytryny
  • 4 średnio dojrzałe banany
  • ½ łyżeczki majeranku
  • ½ łyżeczki rozmarynu
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek


    Sposób przyrządzenia;

    Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, ziołami, zawinąć w folię aluminiową i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Cebulę obrać, pokroić na cztery części. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Banany obrać i pokroić w grube plastry, skropić sokiem z cytryny. Na szpadki nadziewać, na przemian mięso, owoce i cebulę, polać oliwą z oliwek i piec na rozgrzanym ruszcie około 15-20 minut, często obracając.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *