Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z tofu z polędwicą

Składniki:

    • 5 dag. tofu
    • 5 dag. plasterków polędwicy sopockiej
    • 3 koktajlowe pomidorki
    • pieprz
    • tymianek
    • sól

    Przygotowanie:
    Tofu pokroić w kostkę. Plasterki polędwicy zwinąć w ruloniki. Na szpadkę do szaszłyków nadziewać na przemian kostki tofu, ruloniki polędwicy i pomidorki koktajlowe. Szaszłyki oprószyć pieprzem i tymiankiem. Odłożyć na pół godziny do marynowania. Usmażyć na rozgrzanej patelni. Pod koniec smażenia posolić. Zjeść z kromką pełnoziarnistego chleba.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *