Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z pstrąga z cukinią grillowany

Składniki:

  • 80 dkg filetów z pstrąga lub łososia
  • 1 cukinia
  • ½ łyżeczki mielonego chili
  • 3 łyżki sezamu
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki oliwy

    Sałatka:

  • 1 kwaśne jabłko
  • 2 awokado
  • 1 czerwona cebula
  • Dresing do sałatki:
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki wody
  • 1/3 szklanka oliwy
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Składniki dresingu zmiksować. Owoce i cebule obrać, pokroić wg uznania, wymieszać z przygotowanym dressingiem, odstawić. Cukinię pokroić w plastry, posolić, posmarować oliwą. Resztę oliwy wymieszać z sezamem, mielonym chili, solą i pieprzem. Ryby podzielić na kawałki, nabić na metalowe lub wcześniej namoczone w wodzie drewniane szpadki do szaszłyków. Natrzeć mieszaniną sezamu z przyprawami i oliwą, odstawić na 30 minut. Cukinię i szaszłyki z ryby upiec na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie je obracając w trakcie pieczenia. Podawać z przygotowaną wcześniej sałatką.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *