Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z mięsa mocno czosnkowe na grilla

Składniki:

 

  • 1 kg mięsa drobiowo- wieprzowego
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 1 duża cebula
  • 2 żółtka
  • przyprawa do grilla
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić na kawałki, posypać przyprawą do grilla i włożyć do lodówki na 2 godziny. Schłodzone mięso drobniutko posiekać, dodać obrany i posiekany czosnek drobno pokrojoną cebulkę, żółtka, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić. Uformować kulki i spłaszczyć, ułożyć na tacce i piec na ruszcie około 15-20 minut, raz po raz obracając. Podawać z sałatą lub ulubioną sezonową surówką.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *