Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z kurczaka w marynacie curry

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne szaszłyki w marynacie curry. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, żółtej pasty curry, soku z cytryny i rozmarynu.    

 

Składniki:

  • ½ kg piersi z kurczaka 
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 2 płaskie łyżki żółtej pasty curry
  • 5 łyżek oleju
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie pokroić je w kostkę.
    Natomiast do miseczki przełożyć pastę curry.
    Dodać do niej olej oraz sok z cytryny.
    Dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze rozmaryn.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Marynować około 2  godzin.
    Im dłużej będziemy marynować tym lepiej.
    Po tym czasie nadziać mięso na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *