Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z kiełbasy i sera

Składniki:


• 20 dag kiełbasy
• 15 dag pieczarek
• 5 dag żółtego sera (gouda lub innego)
• 2 cebule
• 2 pomidory
• pieprz, sól

Sposób przyrządzenia:
Kiełbasę umyć w ciepłej wodzie, zdjąć błonę i pokrajać w plasterki. Pieczarki umyć i przyciąć trzonki. pokrajać ser, cebulę i pomidory w plasterki o wielkości zbliżonej do wędliny. Na patyczki lub rożenki nadziać: kiełbasę, pomidory, pieczarki, cebulę, ser, posypać lekko pieprzem i solą. Upiec na grilu.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *