Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z kiełbasy i karkówki z grilla Iwony

Składniki:

    • 25 dkg karkówki
    • opakowanie ziołowej marynaty do mięs
    • 3 pomidory
    • cebula
    • zielona papryka
    • 25 dkg kiełbasy wiejskiej
    • 3 łyżki masła
    • olej

Sposób przyrządzenia:
Karkówkę pokroić w kostkę. Przygotować marynatę, włożyć do niej mięso i odstawić do lodówki na 2 godziny. Pomidory pokroić w ćwiartki, cebulę obrać pokroić w talarki, paprykę w szersze paski, kiełbasę pokroić w kawałki. Mięso osączyć. Na szpadki  nabijać na przemian, pomidory, kiełbasę, cebulę, mięso i paprykę. Szaszłyki posmarować olejem i grillować około 25 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *