Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z jagnięciny z miętą

 

Składniki:

 

  • 1 kg mięsa jagnięcego z udźca
  • 3 cebule
  • 15 dag paprykowanej słoniny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Sok z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek.
Dodać posiekany czosnek oraz miętę.
Włożyć mięso pokrojone na prostokąty i wymieszać aby mięso dokładnie okryło się marynatą.
Wstawić do lodówki pod przykryciem na 2 godziny.
Po tym czasie nabijać mięso na szpadki od szaszłyków, przeplatając je krążkami cebuli oraz kawałkami słoniny.
Ułożyć na tackach i piec na grillu.
W trakcie pieczenia obracać aby równomiernie się zarumieniły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *