Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyk z dzika

Składniki:


  • 60 dag szynki z dzika bez kości
  • 15 dag cebuli
  • szklanka octu winnego
  • 2 owoce ostrej papryki konserwowej
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 2 dag mąki tłuszcz
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • 4 łyżki whisky
  • sól, pieprz i czosnek do smaku


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, pokrajać w niewielką kostkę, lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą i obłożyć obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą, zalać octem połączonym ze zmieloną papryką i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 h. Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć i nadziewać na szpadki razem z cienkimi plastrami boczku wielkości kawałków mięsa. Posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron, wlać śmietanę i whisky, dusić kilka minut i doprawić.

2 comments for “Szaszłyk z dzika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *