Szaszłyki w marynacie curry Izy
Szaszłyki w marynacie curry Izy0 out of 5 based on 0 voters.
Masz dziś ochotę na pysznego szaszłyka? Wypróbuj przepis na szaszłyka w marynacie curry. Do jego wykonania potrzebujesz: szynki wieprzowej, jogurtu czosnku i curry.
Składniki:
- 1 kg szynki wieprzowej
- 4 ząbki czosnku
- ½ op jogurtu naturalnego
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka curry w proszku
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka musztardy
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić w dużą kostkę.Następnie do miski wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać do niego jogurt naturalny, olej i sok z cytryny.Dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze curry i musztardę.Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Marynować kilka godzin.Następnie nabijać na patyczki od szaszłyków.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Wieprzowina
- Opublikowano: sobota, 31, październik 2020 21:34
- Monia