Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarlotka

Składniki:

  • 60 dkg mąki
  • 20 dkg tłuszczu
  • 15 dkg cukru pudru
  • 2 jaja
  • 1/4 l śmietany
  • 1 1/2 dkg proszku do pieczenia
  • 1 kg jabłek (polecam renety)
  • 15 dkg drobnego cukru

Produkty Kamis:

  • przyprawa do szarlotki

posób przygotowania:
Mąkę, margarynę, cukier puder, jaja, śmietanę, oraz proszek do pieczenia łączymy, zagniatamy ciasto. Następnie obieramy jabłka, kroimy w talarki, dodajemy drobny cukier, oraz przyprawę do szarlotki.
Ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy. Jedną część układamy na wysmarowanej blasze, wysypujemy jabłka, układamy drugą część ciasta, nakłuwamy. Na koniec do piekarnika.
Przepis został nadesłany na konkurs Kamis. Autor: Ivonn

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *