Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szampański deser

Składniki:

  • białka jaj 4 sztuki
  • kremówka 1 szklanka
  • cukier 5 łyżek
  • szampan 1/2 szklanki
  • likier 1/2 szklanki
  • orzechy włoskie 5 sztuk
  • ciasteczka kruche 4 sztuki

    Sposób przyrządzenia:
    Białka należy oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywną pianę dodając do
    nich cukier. Tak ubitą na sztywno pianę należy połączyć z szampanem.
    Kremówkę należy połączyć z likierem kawowym i ubić, następnie dodać do
    masy białkowej. Tak przygotowany deser należy podawać od razu po
    przygotowaniu w pucharkach. Deser ozdobić kruchymi ciastkami i
    posiekanymi na drobno orzechami włoskimi.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *